Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
Határtatlan pesszimizmus lett úrrá az európai tőzsdéken reggel, miután egy - állítólag gyakorlatozás közben kilőtt - észak-koreai rakéta csapódott a Japán-tengerbe. A növekvő geopolitikai feszültségek miatti rosszkedvet nem tudta feloldani az sem, hogy az elemzői várakozásoknak fittyet hányva ismét növekedett a német üzleti bizalom. Legfőképp azért nem hozott megnyugvást a hír, mert a tengerentúlon a - gazdaság kétharmadának működését biztosító - fogyasztók bizalma közel tízéves mélypontra zuhant vissza februárban. Az esést szokás szerint a pénzügyi szektor papírjai sínylették meg leginkább, különösen, miután pletykák kaptak szárnyra, hogy a brit Prudential likviditásának megőrzése érdekében csökkenteni fogja osztalékát. A biztosító papírja közel 18 százalékot veszített értékéből, és követte őt a többi szektortárs részvénye is: a Royal Sun & Alliance, az Aviva és a Legal & General kurzusa egyaránt 7 százalék körüli esést produkált. A Bayer részvényének árfolyama a hétfői zuhanás után tovább esett, miután újabb 500 Baycol-ügyben próbál peren kívüli megegyezésre jutni a német gyógyszercég. A frankfurti DAX este hét óra előtt kevéssel 4,1 százalékos mínuszban volt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!