Hathetes csúcsra tört az aranyár

Hathetes csúcsára tornázta fel magát a mai kereskedésben az arany árfolyama az euróövezeti válsággal kapcsolatos bizonytalanság közepette. A nemesfém árfolyama 2,1 százalékos erősödéssel 1765 dolláron zárt.
portfolio.hu, 2011. november 3. csütörtök, 21:14
Fotó: Napi.hu

A Görögországból érkező hírek nagy csapkodásokat hoztak a mai kereskedésben a világ tőzsdéin, a folyamatos bizonytalanság közepette pedig a befektetők keresik a menedéket, aminek köszönhetően hathetes csúcsára emelkedett ma az arany árfolyama. A mai amerikai makroadatok is vegyesre sikerültek, ami szintén hozzájárult az aranyár erősödéséhez.

Az arany 2,1 százalékot emelkedett, a napot 1765 dolláron fejezte be, ilyen magasságban utoljára szeptember 21-én zárt az árfolyam. A GoldCore elemzője szerint novemberben újra az 1800-as szintig emelkedhet az aranyár, amit az egyre súlyosabbra forduló európai adósságválság, az amerikai és a globális gazdaságban látszó lassulás, az erősödő makrogazdasági, monetáris és rendszerkockázatok támogathatnak - írja a Marketwatch.

 

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK