Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A társaság a kötvénykibocsátásból befolyt forrásokat új beruházásainak és esetleges vállalatfelvásárlásainak finanszírozására, valamint rövid távú adósságának átmeneti refinanszírozására használja fel.

A társaság teljesítette az MNB által meghirdetett programban való részvételhez szükséges független hitelminősítési eljárást, és a tervezett kibocsátandó kötvényekre az MNB által elvárt befektetési és vállalati szintű B+ besorolást szerzett az elemzést végző független nemzetközi hitelminősítőtől, a Scope Ratings GmbH-tól. A társaság a kibocsátást követően kezdeményezni fogja a kötvényeknek a Budapesti Értéktőzsde Zrt. Xbond piacára történő regisztrációját - tették hozzá az MTI szerint.

Ugyancsak hétfőn határoztak a könyvvizsgáló, a Mazars Kft. megválasztásáról, valamint arról, hogy az igazgatótanács az alaptőke-emelés valamennyi típusa és módja - akár együttes - alkalmazásával az alaptőkét saját elhatározása szerinti gyakorisággal, összegben, a kibocsátási értéket saját hatáskörében meghatározva bármikor felemelheti, azzal a korlátozással, hogy 2025. december 11. napjáig az alaptőkét összességében oly mértékben emelheti fel, hogy a társaság jegyzett tőkéje (alaptőkéje) a hárommilliárd forintot ne haladja meg.

Ez a felhatalmazás az Alapszabály alaptőke-emeléssel kapcsolatos módosítására, valamint a kapcsolódó, egyébként közgyűlési hatáskörbe tartozó döntések meghozatalára is kiterjed.

Az 1997-ben alapított Masterplast 2019-es árbevétele 107 millió euró volt.

A vállalat papírjait a Budapesti Értéktőzsdén a prémium kategóriában jegyzik. A cég részvényének záró értéke pénteken 1645 forint volt. A papír éves maximuma 1685 forint, míg a legalacsonyabb jegyzési ára pedig 514 forint volt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!