A BP-nek, Európa legnagyobb olajtársaságának papírjai 1,4 százalékkal, a Royal Dutch Shell Plc-é 1,9 százalékkal, a Total-é 1,2 százalékkal kerültek lejjebb a tegnapi naphoz képest. Londonban, a Royal Bank of Scotland Group Plc-nek, Nagy-Britannia második legnagyobb bankjának részvényei 2,2 százalékkal erősödtek, miután bejelentették, hogy a társaság 3,1 milliárd dollárért 10 százalékos részesedést kíván vásárolni a Bank of China-ban. A GlaxoSmithKline Plc, Európa legnagyobb gyógyszergyártója növelte részvényeinek árfolyamát, miután a JPMorgan & Co. bankház felminősítette a társaság befektetői besorolását. Az EMI Group Plc, a világ harmadik legnagyobb zenei kiadója- és forgalmazója is növelni tudta papírjai értékét, mert a CSFB bankház felminősítette a társaság befektetői osztályozását. A Diageo Plc, a világ piacvezető minőségi szeszesital gyártója szintén egy felminősítés következtében tudta erősíteni papírjai értékét, mivel a Morgan Stanley bankház átsorolta a társaságot tartásról vételre. Párizsban a L'Oreal SA, a világ piacvezető kozmetikai cégének részvényei emelkedtek jelentősebb mértékben, mivel a Smith Barney (Citigroup Inc.) befektetési tanácsadó cég felminősítette a társaság papírjait. A svájci Ciba Specialty Chemicals vegyiművek adózott eredménye 10 százalékkal 182 millió svájci frankra csökkent az első félévben a tavalyi első félévi 201 millióhoz képest, minek következtében jelentősen lejjebb kerültek a részvényeik árfolyama. Az eredmény romlását a nyersanyagok drágulásával magyarázták a cégnél. Frankfurtban a Beru AG autóipari cég papírjai süllyedtek, mert a társaság profitfigyelmeztetést adott ki a következő félévre nézve: a cég szerint az év hátralévő részében nem tudja tartani az árbevétel és a pénzügyi nyereség eddig növekedését. A frankfurti tőzsdén a nap vesztese a TUI AG utazási iroda lett. A londoni footsie 0,44 százalékkal, a frankfurti DAX 0,41 százalékkal, a párizsi CAC 40 0,22 százalékkal került lejjebb.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!