Az Európai Központi Bankból érkező csütörtöki nyilatkozatok, illetve a portugál-spanyol államadóssággal kapcsolatos aggodalmak enyhülése megtette hatását, a közös európai deviza egyhavi csúcsra emelkedett a zöldhasúval szemben.

A Reuters által megkérdezett elemzők szerint a piacon arra spekulálnak Trichet csütörtöki nyilatkozata után, hogy az ECB esetleg mégis keményebben fellép az inflációval szemben, ami akár a monetáris lazítás befejezését is előrehozhatja.

Emellett a sikeres portugál és spanyol kötvényaukciók is nyugtatólag hatottak a piacok lelkiállapotára.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!