Csendes, nyugodt a forintpiac ma délelőtt, a tegnapi riadalomnak már nyoma sincs. Már tegnap késő déluután visszajöttünk a 269,50 fölötti régióból 268,60-70-ig, majd reggel tovább erősödött a hazai deviza - mondta Ötvös Mihány a CIB senipr deviza üzletkötője.

Továbbra is erős hatással van a forintra az euró/dollár devizapár ingadozása, ez pedig nagyobb kilengéseket mutat: a hajnali 1,4305 helyett délelőttre 1,4210-re esett.

Reggel a magasabb eurusd miatt 268,60-as szinten nyitott a forint, de itt nem volt euró vételi érdeklődés, erősebb vétel 267,70 körül jött elő. Ez először visszatolta 268 fölé az euró jegyzését, de most ismét 267,70-80 körül jegyzik.

A piac ma már nem foglalkozik  a devizahiteles-mentő program körüli nézeteltérésekkel - tette hozzá Ötvös.

Pletykák szerint tegnap a minipánik során egy hedge fund jelent meg 270 alatt és nagyobb euró eladással támasztotta meg a forintot.

A svájci frank tegnap 215 forint fölött is járt, mostanra 213 alá esett az árfolyama. Egy dollárért 188 forintot kérnek a bankközi devizapiacon.

 

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!