Bezárja brókercégét Meredith Whitney, korábbi sztárelemző, miután egyre kevesebb ügyfele maradt az elmúlt időszakban - tudósít a Marketwatch. Helyette a híradások szerint hedge fund kezeléssel kíván foglalkozni, a portál tudósítása szerint már tavasszal létrehozott egy céget erre a célra Kenbelle Capital LP. néven

Whitney azzal szerzett korábban hírnevet magának, hogy 2008 nyarán egyedüliként felhívta a figyelmet arra, az akkori közvélekedéssel ellentétben a Citigroup alultőkésített, veszteséges lesz és nem fog egy ideig osztalékot fizetni. Jóslata a Lehman csődöt követő viharos időszakban valóra vált. Ugyanakkor az elmúlt években számos kritika érte az azóta önálló üzletbe fogott elemzőt. Többek között amiatt, hogy meglehetősen borús képet festett az amerikai önkormányzati kötvénypiacról. Úgy vélte ugyanis, hogy a kötvényeket kibocsátó önkormányzatok egy jelentős része fizetési nehézségekkel volt szembesülni a következő időszakban, s ez több tucat, akár 100 önkormányzati csődhöz vezethet.

Ez nem következett be. Persze lehet, csak időzítés nem volt helytálló, hiszen nyáron Detroit városának kellett csődvédelmet kérnie, s most egy másik kibocsátó, Puerto Rico fizetési nehézségeivel kell hogy megkűzdjenek az amerikai pénzügyi hatóságok.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!