Hegymenet a nyugat-európai börzéken - dúl a céges adok-veszek

Az akvizíciós hírek keltette optimizmus jótékonyan hatott a vezető nyugat-európai részvényindexekre is.
Ádám Viktor, 2006. november 20. hétfő, 18:51
Fotó:

Az FTSE-100 0,2 százalékkal 6204,50 pontra emelkedett, a CAC-40 0,3 százalékkal 5454,74 pontra kúszott fel, míg a DAX 6452,33 pontos záróértéke 0,6 százalékkal múlta felül a múlt péntekit.

Az olajrészvény-mentes DAX-ot az energiahordozó árának enyhülése is segítette, de a legnagyobb nyertesek közé mégis a közműcégek és Deutsche Börse iratkoztak fel. Utóbb minden bizonnyal a Nasdaq-LSE sztorival függ össze, hiszen miután a német tőzsdeüzemeltető lemondott a páneurópai Euronextről, akár ismét megpróbálkozhat London megszerzésével.

Londonban a tengerentúli nehézipari felvásárlások híre nyomán drágultak a bánya- és acélipari vállalatok papírjai, de látványosan erősödtek az LSE-részvények is.

Párizsban szintén a vállalati adokveszek-hírek álltak az érdeklődés középpontjában. A Lagardere kiadócsoport papírjai estek, miután a vállalat közölte, hogy bekebelezi a sportközvetítési jogokkal ügynökösködő Sportfive céget, az Eutelsat Communications részvényesei viszont egy felvásárlási ajánlatnak örülhettek.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK