Helyben járt a BUX, zéró volt a forgalom

A vezető nyugat-európai és tengerentúli tőzsdék zárva tartottak, így nem mutattak irányt a BÉT-nek pénteken, ahol a darabos, illikvid kereskedésben rendkívül alacsony, mindössze 0,8 milliárd forintos forgalommal zárult a nap.
NAPI, 2011. április 22. péntek, 17:08
Fotó:

A BUX a reggeli süllyedés után gyakorlatilag helyben járt, a 23 964,46 pontos záróérték 0,5 százalékkal múlta alul a csütörtökit.

A vezető részvények kivétel nélkül gyengültek. A prímet a 0,9 százalékkal 24 320 forintra süllyedő Mol vitte, míg a mezőny többi tagja szerényebb veszteségeket mutatott fel. Az OTP és a Telekom egyaránt 0,3 százalékkal gyengült, a bankpapír 6239, a távközlési részvény 608 forintra, a Richter jegyzése pedig 0,4 százalékkal 37 855 forintra apadt. Az Egis szektortársát felülmúló tempóban süllyedt, 0,9 százalékkal 19 815 forintra.

A kisebb, de még említésre méltó forgalmat felmutató papírok között több is drágult, a Rába 0,1, az E-Star 0,4 százalékkal, az elmúlt hetek nagy vesztesének számító econet.hu pedig közel 2,5 százalékkal ugrott meg.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK