Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A befektetői miliőt alapvetően a spanyol, olasz és görög hírek határozzák - egyérteműen kedvezőtlenül. A valenciai és szicíliai helyi adóssággondokat tetézve, új rekordra emelkedett a tízéves spanyol kötvények hozama, miután a vártnál rosszabb GDP-adat látott napvilágot.

Mindennek tetejében a várakozások szerint lehangoló eredménnyel zárul majd az Európai Unió, az Európai Központi Bank (ECB) és a Nemzetközi Valutaalap szakértőinek holnap kezdődő görögországi ellenőrző körútja. Athén nem teljesítette a második EU-IMF segélycsomag feltételeként vállalt kötelezettségeit, ennek pedig súlyos következményei lehetnek. Az IMF mellett több eurótagország sem óhajt több pénzt önteni a feneketlennek látszó zsákba - írta a német Der Spiegel német hetilap, ami közelebb löki Görögországot az övezet elhagyásához.

Ezen hírek hatására, míg a nyitásban még 286,50 forintot kértek a közös európai pénz egységéért, hamarosan 288,50-ig emelkedett az árfolyam, ahonnan enyhén vissza korrigált. Fél tizenegy körül az eurót 287,50, a dollárt 237,80, a svájci frankot pedig 239,60 forinton változzák; az eurót 1,21 dollár körül jegyezték ugyanekkor. "Helyreállt a világ rendje" - utalt a magyar deviza gyengülésére Ruzsonyi Ákos, a Commerzbank trédere, aki ugyanakkor jelentősebb gyengülésre nem számít a forintnál, a következőkban a 286,50-288,50 forintos sávba várva az euró árfolyamát.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!