Heteken belül eladhatja biztosítóját a Deutsche Bank

A Deutsche Bank heteken belül eladhatja brit biztosítóját, az Abbey Life-ot, a vevő minden bizonnyal a Phoenix Group Holdings lesz - írja névtelen forrásra hivatkozva a Reuters.
portfolio.hu, 2016. szeptember 16. péntek, 09:27
Fotó: MTI/EPA

Az ügyhöz közel álló források szerint a tranzakció heteken belül lezárulhat, bár a híreket egyik fél sem erősítette meg. A Deutsche Banknál még tavaly októberben vetődött fel annak lehetősége, hogy eladnák a brit biztosítót, akkor a források szerint a svájci Re AG-tól, a Phoenixtől és a Legal & Generaltól is kapott megkeresést a nagybank.

Az Abbey Life-ot 2007-ben vette meg a német nagybank 927 millió fontért, a biztosító értékét jelenleg egymilliárd fontra becslik. A hírről korábban ebben a cikkben számoltunk be:
Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK