A Dow Jones ipari átlag 2,4 százalékkal 8 990,8 pontra emelkedett, a Nasdaq Composite 2,5 százalékos többlettel 1 394,5 ponton zárt, az S&P-500 pedig 2,4 százalékkal 950,7 pontra kúszott fel. A piacok alapvetően a fogyasztói kereslet további élénkülése miatt lettek derűlátóak. Erre a Lowe's kiskereskedelmi lánc várakozásokat felülmúló, 42 százalékos második negyedévi profitnövekedése, illetve a cég által közzé tett optimista prognózis adott alapot. A nyertes oldalon álltak a pénzügyi szektor részvényei is, miközben a rallyból nem maradtak ki az olyan nagyágyúk sem, mint a General Electric, a Microsoft, vagy éppen a Pfizer papírjai. Megfigyelők szerint a befektetők hangulatának szintén jót tett, hogy a szövetségi értékpapír- és tőzsdefelügyelet (SEC) által mintegy 700 vállalattól megkövetelt eredmény-igazolások az érintettek számviteli gyakorlatát illetően végül nem tartalmaztak nagy, és főleg kellemetlen meglepetéseket.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!