Délelőtt megmoccant a bankközi devizapiac forint szekciója, ám sem komoly elmozdulás, sem jelentős forgalom nem volt tapasztalható. Járai Zsigmond némileg ellentmondásos nyilatkozatai nyomán az euró árfolyama 244,90 forintig is eljutott, délután azonban 244,30/40 forinton nyugodott le a kurzus, elsősorban egy, az egész régióban üzletelő befektetőnek köszönhetően - mondta el a Napi Online-nak Kolba Miklós, az ING Bank tradere. A szakember szerint a jövő hét eleji kamatdöntésig - melytől legalább 50 bázispontos vágást várnak az elemzők - nem várható komoly változás a piacon, az euró kurzusa várhatóan 243,70/244,70 forint közt változik majd. Az euró/dollár árfolyam új csúcsot döntött az 1,3030-as szinten, így nem csoda, hogy a zöldhasú árfolyama Pesten is zuhant, délután már csak 187,40 forinton állt a jegyzés.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!