Hétfőn is veszteséggel zárt Amerika

Veszteséggel zártak hétfőn a New York-i értéktőzsde főbb mutatói - írja az MTI.
K. Kiss Gergely, 2018. október 16. kedd, 00:38
Fotó: AFP

A 30 vezető iparvállalat Dow Jones indexe 89,44 ponttal, 0,35 százalékkal, 25 250,55 pontra csökkent.

Az S&P 500-as mutatója 16,35 ponttal, 0,59 százalékkal lett alacsonyabb, és 2750,78 ponton fejezte be a napot.

A technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója 66,15 ponttal, 0,88 százalékkal gyengült, és 7430,74 ponton zárt.

A múlt heti drámai mértékű indexcsökkenés után a befektetői hangulat javult, azonban a kockázatvállalási hajlandóság visszafogott. Az utóbbi hónapok legnagyobb kétnapos esését kiváltó hangulatromlást részben az okozta, hogy a Nemzetközi Valutaalap (IMF) a múlt hét elején rontotta a globális gazdaság idei és jövő évi növekedésére vonatkozó előrejelzését, részben az amerikai-kínai kereskedelmi feszültség mélyülése miatt.

Az amerikai kötvényhozamok emelkedése és a gyorsjelentési szezon kezdetét övező idegesség is közrejátszott a befektetői kockázatvállalás mérséklődésében.

A technológiai szektor eséséhez hozzájárult az Apple részvényárfolyamának csaknem 1,5 százalékos mínusza, amelyet az váltott ki, hogy a Goldman Sachs szerint számos jel a kínai vásárlói kereslet gyors csökkenését vetíti elő, ami az iPhone iránti keresletet is érintheti.

Az Egyesült Államok második legnagyobb bankja, a Bank of America árfolyama is esett annak ellenére, hogy a vártnál nagyobb mértékben emelkedett a profitja a harmadik negyedévben, a negyedéves hitelállomány-növekedés ugyanis elmaradt a várttól.

A fotó forrása: Scott Olson/Getty Images/AFP.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK