A részvénypiac forgalma 12,8 milliárd forint volt, a vezető részvények vegyesen teljesítették az előző napi záráshoz képest.

Török Lajos, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője az MTI-nek elmondta, hogy hétfőn jelentős forgalom mellett emelkedett a Budapesti Értéktőzsde. A befektetők abban bíznak, hogy a vírus új variánsa kevésbé veszélyes, mint azt korábban gondolták, és ez segítette a tőzsde emelkedését.

Hozzátette, az OTP jelentősen emelkedett, a forgalom nagyobb részét, több mint kétharmadát tette ki, a banki papír a pénteki csökkenését korrigálta.

A Mol árfolyama 10 forinttal, 0,41 százalékkal 2440 forintra csökkent, 1,5 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 600 forinttal, 3,50 százalékkal 17 735 forintra erősödött, forgalmuk 9,6 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama nem változott, 422 forint maradt, forgalma 199,4 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 25 forinttal, 0,29 százalékkal 8600 forintra esett, a részvények forgalma 1,1 milliárd forintot ért el.

A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 4260,04 ponton zárt hétfőn, ez 13,38 pontos, 0,31 százalékos csökkenés a pénteki záráshoz viszonyítva.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!