Hétfőn nem nyitnak ki az amerikai tőzsdék

Az amerikai tőzsdék zárva tartanak hétfőn, ünnep miatt. Pozitív keddi kezdésre utalnak viszont a rekordmagasságba emelkedett kontraktuskülönbözet-jegyzések és az emelkedő határidős indexjegyzések is.
K. Kiss Gergely, 2021. február 15. hétfő, 16:04
Fotó: Reuters

Pénteken a Wall Street vezető indexei nyereséggel zártak, a Nasdaq Composite új rekordon. A DJIA-30 és S&P-500 indexek egy százalékos, a Nasdaq Composite pedig közel két százalékos nyereséget gyűjtött az elmúlt héten - írj az MTI.

Az árfolyamok részben a többnyire várakozáson felüli negyedik negyedéves vállalati eredményeknek köszönhetőek, főként azonban a Washingtontól várt gazdaságösztönző intézkedéseknek, valamint a korlátozások kivezetését előrevetítő oltóanyag-beszerzéseknek. Az Egyesült Államok július végéig 300 millió polgár beoltását lehetővé tévő szállítási kapacitást kötött le.

Hétfőn az európai tőzsdék nagy nyereségeket értek el, az amerikai piacok szokásos nyitása idején a páneurópai gyűjtőindexek 1,2 százalékos nyereséget mutattak, az euróövezeti pedig egy százalékosat.

Az olajár emelkedik, néhány napi negatív korrekció után ismét több mint egy éves csúcsokat döntöget a koronavírus-válság előtti árszinten. Az olajár a gazdasági fellendülésbe és a kereslet növekedésébe vetett bizalomnak köszönhetően emelkedik.

Az amerikai piacok szokásos nyitása idején a Brent nyersolaj ára 1,11 százalékkal állt magasabban a nemzetközi kereskedelemben, hordónként 63,12 dolláron, a WTI ára pedig 1,28 százalékkal 60,23 dollárra emelkedett.

Az eurót 0,06 százalékkal jegyzik erősebben, 1,2125 dolláron, az arany spot ára 0,29 százalékkal unciánként 1819,31 dollárra csökkent.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK