Hétfőn az OTP volt a sztár

Kismértékben tovább emelkedett a BUX a hét első napján.
NAPI, 2010. november 15. hétfő, 16:50
Fotó:

A nap eleji bizonytalankodás után folyamatos emelkedésbe váltott az index, miután külföldről sem érkeztek negatív hírek, illetve belföldiek sem sokkolták a befektetők idegeit. Ennek eredményeként majdnem napi csúcsán 22 362 ponton zárt a magyar tőzsde, amely 1,1 százalékos pluszt jelentett.
A vezető részvények közül a legtöbbet az OTP emelkedte, amely 3 százalékkal 5450 forintig ment fel. Ez volt az a szint ameddig az elmúlt hét esése után elvárható volt a részvény, így a következő napokban érdekes lehet, hogy tovább megy e az 5650 forint felé, vagy újra az 5000 forintot veszi célba.
A Mol 0,5 százalékkal 19 900 forintig drágult, ami nem rossz teljesítmény azután, hogy pénteken ez a részvény volt a húzópapír. A Richter 45 450 forintos utolsó értéke 1,1 százalékkal volt a pénteki záró ár felett, míg az Egis 1,8 százalékkal 21 400 forintra vissza esett. Csökkent a Magyar Telekom ára is, az osztalékrészvény 1 százalékkal 592 forintra csúszott le.
A kisebb részvények közül úgy látszik a befektetők optimisták voltak az RFV-vel kapcsolatban a gyorsjelentés megjelenése előtt, mert a részvény 3,8 százalékkal 8149 forintra drágult. A Rába esetében már óvatosabbak voltak a számok publikálása előtt, a részvény ugyanis csak 0,9 százalékkal emelkedett 908 forintra. A pénteki 6 százalékos emelkedését korrigálva 2,9 százalékkal 1095 forintra csúszott viszont vissz az FHB. Esett az Állami Nyomda is, úgy látszik csak egy napig tartott a jókedv a részvény esetében. Hétfőn ugyanis 2,3 százalékkal 722 forintig csúszott le a részvény árfolyama.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK