Hétfőn nem nyit ki London és New York

Hétfőn nem nyit ki a londoni és a New York-i értéktőzsde országos munkaszüneti nap miatt, ami hatással lesz a világ tőzsdéinek forgalmára.
MTI-Eco, 2014. május 25. vasárnap, 14:08
Fotó: Admiral Markets

Kevés trendbefolyásoló tényezőre számítanak hétfőn a szakértők. Az európai piacokat befolyásolhatja az európai parlamenti választások eredményének alakulása is.

Pénteken New Yorkban a 30 vezető iparvállalat Dow Jones indexe 0,38 százalékkal emelkedett. A részvények szélesebb körét felölelő S&P 500-as mutató 0,42 százalékot erősödött, 1900,53 ponton fejezte be a napot, ezzel az index történelmi csúcsot ért el, először zárt 1900 pont felett. A technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója 0,76 százalékkal javult.

Londonban a FTSE100 index 0,07 százalék csökkenéssel, a varsói értéktőzsde irányadó WIG20 mutatója 0,04 százalék erősödéssel fejezte be a hét utolsó kereskedési napját.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK