A Dow Jones ipari átlagmutatója 15 484 pontra, az S&P 500 index pedig 1683 pontig emelkedett - mindkettő új rekord.

A nap folyamán több fontos adat is napvilágot látott, amelyek befolyásolhatták a kereskedést. A befektetőkre nyugtatólag hathatott, hogy a kínai GDP-növekedés üteme a második negyedben a várakozásoknak megfelelően, 7,5 százalékon alakult. Emellett a Citigroup is jó híreket hozott, amennyiben az elemzői prognózisoknál kedvezőbb eredményről számolt be. Ugyanakkor a gyengécske kiskereskedelmi adat a jelek szerint nem tudta lefelé fordítani a mutatókat, ahogyan az ígéretes feldolgozóipari és készletadat sem volt érdemi hatással.

Nap végére az olaj is pluszba került, a WTI irányadó határidős jegyzése ismét 106 dollár fölé kúszott, míg az arany hasonló, fél százalék körüli drágulással 1284 dolláron zárt.

QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!