A DJIA 0,1, az S&P 500 0,3, a Nasdaq pedig 0,4, százalékos mínuszban állt a kereskedés kezdete után fél órával. Az irányadó indexek csökkenése a vártnál jobb februári ipari termelési adat ellenére indult meg már nyitásban, s egyre fokozódik.


A tőzsdemutató mellett az olaj árfolyama is apad, az energiahordozó jegyzése már 81 dollár alatt van hordónként.


A dollár, annak ellenére, hogy a parkettek nyitása előtt még gyengült az euróval szemben, most újra erősödni látszik, méghozzá mintegy fél százalékkal; a keresztárfolyam 1,37 alá csökkent a a napon belül 1,3790-es csúcsról.


A Moody's bejelentése szerint kérdéses, hogy a kiváló hitelbesorolású országok (úgy mint Németország, Nagy Britannia és az Egyesült Államok) megőrzihetik-e minősítésüket a költségvetésük instabilitása tükrében.


A szektorok teljesítménye többnyire gyenge, egyedül az egészségügyi és közműipari cégek részvényei tudnak erősödni. A legnagyobb a visszaesés a légiipari, a nyersanyagipari és az it-szektorban.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!