A félévente esedékes felülvizsgálat alapján hétfőtől változik a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexeinek összetétele. A BÉT hivatalos részvényindexe, a BUX hétfőtől a következő 14 részvényt tartalmazza: ANY Biztonsági Nyomda, Appeninn, Business Telecom, CIG Pannónia, Danubius, FHB, Magyar Telekom, Mol, OTP Bank, PannErgy, Rába, Richter Gedeon, Synergon és TVK.

A közepes és kis kapitalizációjú részvények indexe, a BUMIX összetétele szintén változik. A BUMIX indexbe új papírként a Business Telecom és az Émász kerül, míg a jelenlegi indextagok közül kiesik az Est Media, amely másodszor nem felelt meg a kritériumoknak. A Plotinus és a Zwack a márciusi felülvizsgálatkor először nem teljesítették a kritériumokat, így ezek a papírok egyelőre a kosárban maradnak.

Az új BUMIX kosár március 24-től az alábbi 15 részvényt tartalmazza: ANY Biztonsági Nyomda, Appeninn, Business Telecom, CIG Pannónia, Danubius, Émász, FHB, Graphisoft Park, Opimus, PannErgy, Plotinus, Rába, Synergon, TVK, Zwack Unicum.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!