Héthónapos csúcson a dollár

Az amerikai gazdaság erőteljes bővülése és az eurózóna gazdasági integrációjának várható lelassulása miatt a dollár héthónapos csúcsra erősödött a közös európai valutával szemben.
Csaba Ferenc, 2005. május 31. kedd, 08:54
Fotó:

Az euró/dollár árfolyam - miután a hónap folyamán 3,7 százalékkal csökkent - 1,2370-re esett, ennél alacsonyabb utoljára tavaly október 14-én volt. A vasárnapi francia népszavazás után hasonló eredmény várható szerdán Hollandiában is, az eurózóna erőtlen gazdasága így az alkotmány által rögzített új integrációs formáktól a közeljövőben nem remélhet lendületet. Az Egyesült Államok gazdasága ezzel szemben az első negyedévben a korábbi becslést is meghaladó mértékben bővült, a FED ennek fényében várhatóan tovább folytatja a kamatemelést, ami ugyancsak a zöldhasút fogja erősíteni.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK