A csütörtöki esés után pénteken felfelé korrigált a Footsie, elsősorban a Cable & Wireless távközlési cég részvényeinek köszönhetően, de erősödtek az olajipari papírok is. A nap vesztese az Amvescap alapkezelő részvénye lett, ez 4,3 százalékos eséssel zárt. A frankfurti börzén az MLP pénzügyi szolgáltató papírja volt a sztár, s a nyertes oldalt erősítette a BMW, a Commerzbank és az Allianz is, míg az Infineon, a Linde és az MAN veszteséggel zárt. Párizsban a Morgan Stanley felminősítése nyomán keresettek voltak az EADS-részvények, s a gyógyszergyártók papírjai szintén drágultak.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!