Felfelé korrigáltak pénteken a technológiai részvények, ám ez a korábbi veszteségek feledtetéséhez nem volt elegendő. Szárnyaltak a Nokia-papírok, vagyis nem kedvetlenítette el a befektetőket az, hogy a Lehman Brothers elemzői csökkentették a finn cég idei és jövő évi forgalmára vonatkozó jóslatukat, miközben a részvényeket továbbra is vételre ajánlották. Igen jól szerepelt a Vivendi Universal is, miután a médiacsoport közölte, hogy készpénzállománya megfelelő. Szintén jót tett a részvények megítélésének, hogy francia lapértesülés szerint az igazgatótanácsa felhatalmazta Jean-Marie Messier vezérigazgatót, hogy a Vivendi Environnement közüzemi csoportban lévő tulajdonhányadát 63 százalékról 40 százalékra csökkentse. Nagyot esett ugyanakkor a brit GlaxoSmithKline árfolyama, a piac kedvezőtlenül fogadta a New York Times hivatalosan meg nem erősített információit, melyek szerint a társaság megvásárolná riválisát, a Bristol-Myers Squibb Co.-t.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!