Hétvégi lázban ég a forint

Egyértelműen a hétvégi csúcstalálkozóról szóló hírek határozták meg a devizapiac mozgását szerdán.
Deák Bálint, 2011. október 19. szerda, 16:41
Fotó: Napi.hu

A nap eleji jó hírek hatására még az 1,39-es szintet is megközelítette az euró/dollár keresztárfolyam délelőtt, délutánra azonban már erősödni kezdett a dollár a cáfoltakat követően, így 1,38 alá is benézett a keresztárfolyam. Ez volt hatással a forint árfolyamára is - mondta a Napi Gazdaság Online-nak Karsai Péter, a Commerzbank elemzője. A forint ennek betudhatóan a 297 eurós szintet is megnézte napközben, majd napközben 295 forint alá is benézett. Estére azonban ismét 295 és 296 forint között kereskedtek az euróval. Az árfolyamküszöb újabb megemeléséről szóló pletykák hírére öthónapos csúcsra futott viszont az euró a frankkal szemben. A napközben 1,247 környékén is forgó devizapár a nap végére is 1,24 felett tudott maradni. Ennek betudhatóan a frank 238,50 forintot ért a nap végén. A dollárral szemben 0,6 százalékot erősödött a forint árfolyama, ami 214,50 forintos értéket jelentett.

A másodlagos állampapírpiacon nagyon vegysek voltak a mozgások, de igazán érdemi elmozdulás nem történt. Ezt mutatja, hogy a legtöbbet változó 5 éves lejárat értéke is csupán 6 bázispontot esett. A hozamok így 6,08 és 7,78 százalék között szóródtak.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK