Hiába a jó adatok, hezitálnak a befektetők New Yorkban

Vegyes képet mutatnak a főbb New York-i tőzsdeindexek a szerdai kereskedés első órája után.
NAPI, 2011. január 5. szerda, 16:47
Fotó:

A Dow Jones IA mutató és az S&P 500 index0,1 százalékkal gyengült, míg a Nasdaq 0,2 százalék körüli pluszban állt.

A nyitás előtt publikált egyesült államokbéli munkaerőpiaci adat és a később nyilvánosságra hozott, a szolgáltatói ágazat helyzetét jelző számok egyaránt kedvezőbb helyzetet jeleztek az elemzők várakozásainál.

Ennek ellenére az árupiaci gyengülés a részvények árfolyamát is inkább lefelé húzta, elsősorban az energia- és nyersanyagipari társaságoknál. A réz, az arany és az olaj jegyzése szintén csökkent.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK