Hiába a tőzsdei zuhanás, van, aki optimista maradt

A tőzsdén jegyzet japán cégek átlagos profitja 27 százalékkal mintegy 27 ezer milliárd jenre (256 milliárd dollár, 100 jen=233,36 forint) nőhet a március végén záródó pénzügyi évben.
Dzindzisz Sztefan, 2018. február 11. vasárnap, 12:05
Fotó: Reuters

A Nikkei japán gazdasági lap vasárnapi cikke szerint a nyeregnövekedést részben az eladások bővülésével sikerül elérni. A lap szakértők számításaira hivatkozva azt írta, hogy a vizsgált 1500 japán vállalat bevétele éves összevetésben 7 százalékkal, 561 ezer milliárd jenre (5,1 ezer milliárd dollár) nő - írja az MTI.

Elemzők szerint több japán cég adózott eredményét növeli a decemberben elfogadott amerikai adóreform. Így például a Softbank japán távközlési és informatikai konszern 687 milliárd jen (6,3 milliárd dollár) plusz profitra tett szert.

Szakértők szerint a március végével záródó pénzügyi évben jól szerepelnek egyebek között a járműipari cégek. Így például a Toyota Motor a tartósan bővülő európai és amerikai keresletnövekedés hatására február elején azt közölte, hogy éves profitja 2,4 ezer milliárd jen (20 milliárd dollár) lesz, ami 31,1 százalékkal több az egy évvel korábbinál. (Rohanunk az összeomlás felé vagy megússzuk egy pofonnal?)

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK