Nyugat-Európában az euró árfolyamának mérséklődése elsősorban az autógyártóknak jelentett jó hírt, a BMW és a Porsche remek eladási adatai pedig tovább gerjesztették ezt. Szintén nagy volt a mozgolódás a távközlési szektorban, a Telekom Italia ugyanis bejelentette, hogy felvásárolná mobil-leányvállalatának maradék részvényeit. A társaság papírjait felminősítette a Morgan Stanley, a Nomura azonban inkább a Deutsche Telekom-papír mellett tette le a voksát. Kivételt jelentett a TeliaSonera-részvény, mivel a finn kormány bejelentette, hogy jelentősen csökkenti részesedését a távközlési vállalatban. A nap végén azonban mérséklődéssel zártak a nyugat-európai tőzsdeindexek, a fémipari és chipszektor ugyanis meredeken hanyatlott, ez utóbbi annak következtében, hogy a tengerentúlon a Texas Instruments csökkentette negyedéves prognózisát.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!