Hiába jön a dollárkötvény, megbotlott a forint

Gyengült a forint kedd reggel a bankközi devizapiacon azt követően, hogy Magyarország benyújtotta a SEC-nek a dollárkötvényekkel kapcsolatos előzetes tájékoztatót. Pedig a befektetők alapvetően pozitív lépésnek tartanák, ha közel két év után vissza tudnánk térni a nemzetközi piacra, ugyanakkor a kibocsátásnak továbbra sincs konkrét időpontja.
Beke Károly, 2013. február 12. kedd, 10:40
Fotó: Napi.hu

Kedd reggel 292,30-ig gyengült a forint az euróval szemben, ez 0,55 százalékkal volt magasabb a hétfői jegyzésnél. A dollár ellenében 218-ig esett a magyar fizetőeszköz, míg a svájci frank 237,4 forintba került. Az euró kismértékben gyengült a dollárral szemben, 1,34 alatt járt a jegyzés a nap első felében.

Pedig a keddi nap még jól indult a forint számára, egészen 290,50 környékére tudott kapaszkodni azt követően, hogy Magyarország hivatalosan is benyújtotta a dollárkötvények előzetes tájékoztatóját az amerikai hatóságoknak. Pleschinger Gyula NGM-államtitkár azonban a Bloombergnek lehűtötte a kedélyeket, hiszen úgy nyilatkozott, hogy egyelőre várnak a megfelelő alkalomra, akár két hét is eltelhet még a kötvénykibocsátásig. Ráadásul a szakemberek egy része szerint nem biztos, hogy jó ötlet a várakozás, hiszen könnyen lehet, hogy néhány hét múlva a mostaninál rosszabb feltételekkel tud csak a piacra lépni Magyarország.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

laci59, 2013.02.12 12:13

@Vote: Ez így igaz! Tényleg szánalmasak mint gazdasági portál! Szoclibsis hecclapnak nagyon jók!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Vote, 2013.02.12 11:09

Jóideje 290-295 között oldalaz, mi a picsa ezen a botlás? Szánalmas ez a gazdaségi búlvár... Mi lenne ha gazdasági újságírók is lennének a napinál, lassan a Borsonline szintjét sem üti meg.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html