Hiába minősítették le a bankokat

A vegyes New York-i zárással ellentétben egységesen 1,3 százalék körüli többlettel fejezték be a pénteki kereskedést a vezető nyugat-európai részvényindexek.
NAPI Online, 2007. december 2. vasárnap, 13:42
Fotó:

Ahogyan a tengerentúlon, a bankok Nyugat-Európában szintén a nyertes oldalra iratkoztak fel, de északnak vették az irányt a nyersanyagszektor cégeinek részvényei is, nem kis részben a rézárak két napja tartó hegymenetének köszönhetően. A tengerentúli kamatcsökkentési várakozások kedvező hatása erősebbnek bizonyult, mint néhány leminősítés: a Bear Stearns hiába sorolta lejjebb a német Deutsche Bank, a brit Alliance & Leicester és a svájci UBS papírjait, az ABN Amro pedig az HSBC részvényeit, azok kitartóan emelkedtek.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK