Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A City kereskedői nélkül csak irányt kerestek az európai tőzsdék, és emiatt a forgalom és a volatilitás is alacsony volt. Az európai részvénypiacok eséssel indultak, ám végül viszonylag komoly emelkedéssel zártak: a frankfurti DAX 1,1, a párizsi CAC-40 és a milánói FTSE egyaránt 0,9, a madridi IBEX-35 pedig 1,2 százalékos erősödéssel fejezte be a hét első napját. A nap nagy nyertesét azonban egy kisebb tőzsdén, a helsinki-i börzén jegyzik, a Nokia az Apple-Samsung pereskedés nagy nyerteseként 7,5 százalékot erősödött, de volt, amikor 11,5 százalékos pluszban járt.

A jó hangulat átterjedt az egész európai tech-szektorba: az Infineon 2, az STMicroelectronics 1 százalékkal került feljebb. Gyorsjelentése után a norvég olajipari Seadrill 1 százalékkal erősödött. Az európai tőzsdék egyébként délelőtt - talán a nyomott hangulatról tanúskodó Ifo-index hatására - stagnálás körül rostokoltak, ám délután a chicagói Fed-elnök, Charles Evans beszéde után kaptak erőre, igaz, az egyébként is galambként elkönyvelt jegybankár korábban előszeretettel támogatta a mennyiségi lazítást. A kockázatkereső hangulat miatt a bankok általában jól szerepeltek, a Deutsche Bank 2,4, a Société Générale 2 százalékos emelkedéssel zárt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!