Hideg fejjel lép a japán jegybank

A Bank of Japan nem bővítette eszközvásárlási programját, ugyanakkor közölte a bajba került régió bankjait segítendő program részleteit.
NAPI, 2011. április 28. csütörtök, 08:34
Fotó:

Nem változtatott az irányadó kamaton a Bank of Japan ma reggel véget ért ülésén, s elutasította az egyik alelnök javaslatát arról, hogy a jelenleg 10 ezermilliárd jenes eszközvásárlási programot 15 ezermilliárd jenre növeljék.

A bank 0,1 százalékon tartotta az egynapos irányadó kamatot, s kiterjesztette azon eszközök körét, melyet rendkívüli hitelprogramjukban befogadnak a katasztrófa sújtotta övezetek bankjaitól fedezetként. A BOJ mostantól legalább BBB kockázati besorolású értékpapírokért nyújt rendkívüli hitelt az említett pénzintézeteknek ezermilliárd jen értékben. A bankok október végéig juthatnak egyenként legfeljebb 150 milliárd jen hitelhez 0,1 százalékos kamat mellett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK