Hidrogénnel kísérletezik a Mol

Hidrogén üzemanyagcellás projektek kelet-közép-európai fejlesztéséről szóló szándéknyilatkozatot írt alá a Mol-csoport a prágai InoBat akcelerátor céggel - írta a cég közleményére hivatkozva az MTI.
Domokos Erika, 2019. május 17. péntek, 18:14
Fotó: Napi.hu - A kép illusztráció.

Az együttműködés a hidrogénbeszerzést és -ellátást, a hidrogénben gazdag folyékony üzemanyagok kifejlesztését és tesztelését, valamint az üzemanyag-forgalmazást és értékesítést segítheti. Emellett lehetőség nyílik egy új, üzemanyag-újrahasznosítással is foglalkozó termelőüzem létrehozására is - írta a Mol Nyrt.

A Mol a mobilitás várható átalakulása miatt szorgalmazza az innovatív projektek támogatását a térségben - közölte Világi Oszkár, a Mol csoport Innovációs ügyvezető igazgatója.

Marian Bocek, az InoBat társalapítója és ügyvezetője úgy véli, hogy a Mol több évtizedes tapasztalataival felgyorsíthatják a hidrogén üzemanyagcellás technológiák használatát, továbbá integrált európai alternatív üzemanyag és e-mobilitási értéklánc is létrejöhet. Várakozása szerint a fejlesztések a régi piacok átalakítása mellett újakat is hozhatnak.

A prágai központú InoBat közös vállalkozások létrehozásával kapcsolja össze a térség energetikai iparvállalatait a legkorszerűbb technológiákkal. Ennek keretében kutatási, fejlesztési és tesztelési platformokat üzemeltetnek, illetve elektromobilitási, energiatárolási, és üzemanyag-fejlesztéshez használható gyártósorok tervezésében is üzemanrészt vesznek.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

europeer, 2019.05.17 21:48

Én nem érezném jól magam hidrogénes járműben.
A Hidrogén észrevehetetlen, rendkívül robbanékony gáz. Már attól elhiccen, hogy a levegőben van, és az égését nem lehet látni, észrevenni.
Ennek ellenére közel 2 évig dolgoztam hidrogénnel, de járműben nem kívánom.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Panzerkraftwagen_Drei, 2019.05.17 21:33

@lordofearth: a hidrogéncella technológiája olyan drága, hogy a MOL-nál jóval nagyobb cégeknek is beletört a bicskája. Nem mondom hogy sose lesz belőle valami, de jelenleg még az elektromos autóknál is lassabban terjed ez a meghajtás. A témát sokszor körüljárt energiaipari befektetőként, mellesleg környezetvédőként itt is leírom: az egyetlen valóban működő, valóban zöld, és már bizonyított technológia az, hogy alkoholt az autókba! Még átalakítani se kell a benzineseket, kibocsátás nulla, abszolút zöld az egész. Ha tényleg ez volna a cél. Igaz, evvel nem lehet mindenféle méregdrága, fantasztikus dodzsemeket sózni a balekokra, mint a Tesla teszi...

Ha ha ha
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

lordofearth, 2019.05.17 21:05

Bár rühellem a paraszt Orbán pofáját, nem beszélve a buta és tehetségtelen zsellérjeiről és jobbágyairól, de a MOL-nak most jó döntése volt. A hidrogén a jövő, nem kérdés.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html