A fosszilis energiahordozók előbb-utóbb kimerülnek. Nem vitás, hogy környezetbarát energiahordozóra van szükség, és lesz nagy áttörés ezen a területen, csak az a kérdés, mikor, és melyik enrgiahordozó lesz a befutó - mondták el a Biomedical Nyrt. tőzsdei bevezetése alkalmából rendezett sajtótájékoztatón. Végh Ferenc feltaláló szerint a hidrogénforradalom már a második világháború idején elkezdődött, de a fosszilis energiahordozók miatt sokáig háttérbe szorult.

A hidrogén problémája a tárolás és szállítás; mínusz 273 fokon lehet ugyan jól szállítani, de ott párolog, vagy sűríteni kell, de óriási nyomáson. Próbálták fém-hidridben tárolni, de az energiaigényes és igen súlyos a tárolóeszköz. Közlekedési eszközökben egyik módszer sem használható.

A fém és sav, pédául alumínium felhasználásával, katalizátorral működő tárolási eljárás már ígéretesebb. A Biomedical más, meg nem nevezett anyagokat használ, találmányával az elhangzottak szerint sokkal jobb, a benzinnel is versenyképes eredményeket lehet elérni. A hidrogénnel működő motor vizet pufogtat ki, így rendkívül környezetbarát. Hogy mikorra várható a találmány szabadalmaztatása és esetleges gyártása, arról nem esett szó, a kibocsátási tájékoztató mindenesetre még évekig nem számol érzékelhető árbevétellel.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!