Nem lenne meglepő, ha a BC Rt. üzemterülete alatt található higanyszennyezésről kiderülne, hogy egy része már nem fém, hanem vegyület formájában létezik - állítja Illés Zoltán, a parlament környezetvédelmi bizottságának fideszes elnöke. A higanyt ugyanis a legegyszerűbb baktériumok is képesek „metilezni”, azaz vízoldhatóvá tenni, amelynek révén a legnehezebb fém beszennyezheti a talajvizet.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!