A hétfői nap ezen kívül elég eseménytelen volt - mondta a Napi Gazdaság Online-nak Karsai Péter. A Commerzbank treasury sales munkatársa szerint - amellett, hogy két fő piacon is szünnap volt, ami a forglamon is nagyon meglátszott - a piacok figyelme most leginkább Görögországra szegeződik, az ország adósságproblémáival kapcsolatos uniós szintű döntésekre várnak a befektetők.

Az euró/forint árfolyama a 270-es szint alatt maradt hétfőn, ami Karsai szerint sokkal inkább carry trade hatásnak tudható be, mintsem a fundamentumoknak. A szakember szerint a nagy döntéshozó befektetők a görög hírek miatt nem vállalnak pozíciókat, túl sok ellentmondásos hír lát ugyanis mostanában napvilágot.

A devizapiacon az egyetlen nagy menekülődeviza továbbra is a svájci frank maradt, így az euró/svájci frank árfolyama jó indikátora a görög eseményeknek is - jegyezte meg. A svájci frank továbbra is nagyon erős szinteken mozog és ez szerinte nem is változik addig, amíg nem lesz valami kézzelfogható döntés a görög helyzettel kapcsolatban.

Az euró/svájci frank kurzusa hétfőn 1,2134 és 1,2184 között mozgott, délután öt óra körül 1,2159 frankot adtak egy euróért. Az alpesi devizát 220,70 forinton jegyezték. A frank szempontjából kedden érkezhetnek lényeges adatok, nevezetesen svájci GDP-adat, ami jól mutatja majd, hogy ilyen erős szintek mellett hogyan szerepelt az alpesi ország gazdasága.

Karsai az euró/forint árfolyamát az elkövetkezendő pár napban 267 és 271,50 közé várja, amennyiben nagyon fajsúlyos hírek nem látnak napvilágot a görög helyzettel kapcsolatban. Délután az eurót 268,15 forinton jegyezték 1,4273 dolláros euróárfolyam mellett. A zöldhasúért 187,90 forintot adtak.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!