Ruttenstorfer a portálnak elmondta, hogy az OMV nyitott minden megoldásra, de jelenleg nem látja az OMV-PKN-Mol hármas együttműködés reális esélyeit. Ezért a vállalat elsődleges célja most az, hogy a legerősebb olajipari szereplő legyen a régióban a készletek, a termelés, finomítói kapacitás, a töltőállomások, a piaci részesedés, a pénzügyi háttér és a tulajdonosi struktúra tekintetében is. A régió olajiparának fejlődése úgy alakult, hogy az OMV ezen célokat az OMV-Mol-PKN szövetség létrejötte nélkül is elérte - tette hozzá a vezérigazgató. Ruttenstorfer szerint a Mol-részvényekbe történt befektetés hihetetlenül sikeres lépés volt a vállalat számára, a pakett hosszú távú sorsáról azonban még nem született döntés. Az esetleges eladással kapcsolatos döntést még nem hozta meg az OMV vezetése, egyelőre meg kívánják várni azt, hogy mi lesz a magyar állam kezében lévő 12 százalékos Mol-pakett sorsa.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!