Hinni akarnak a Wall Streeten

A New York-i tőzsdék ismét erősödéssel zártak csütörtökön, miután az amerikai feldolgozóipari adat mellett a kínai részvénypiac is bátorító jeleket küldött a Wall Streetnek; a kedvezőtlen munkaerőpiaci adatra alig figyeltek.
NAPI, 2009. augusztus 21. péntek, 10:10

A befektetők egyértelműen önmagukon túlmutató jelekként értékelték azt, hogy az elmúlt két hétben tapasztalható kínai esés emelkedésbe váltott, valamint a közép-atlanti feldolgozóipari adatot.

A philadelphiai Fed adata olyannyira befolyásolta a hangulatot, hogy képes volt ellensúlyozni a csalódást keltő heti munkaerőpiaci adatot. Pedig általában ez utóbbi nagyobb súllyal esik a latba, ám ezúttal az optimizmus miatt a pozitív adatra figyeltek jobban a befektetők.

A leginkább a pénzintézeti részvények emelték az indexeket. A Citigroup-papír 8 százalék fölötti drágulása mögött ott lehetett az az elemzői vélemény is, miszerint a bank részvénye három éven belül megháromszorozza árfolyamát.

Az AIG 20 százalék fölötti szárnyalása is egy kedvező nyilatkozat hatására ment végbe, ugyanis a cég új vezérigazgatója a Bloomberg szerint azt mondta, a biztosító hamarosan visszafizetheti a szövetségi kölcsönt.

A gyorsjelentők közül a Heinz a vártnál jobb eredményekkel rukkolt ki, míg a Google a Goldman céláremelési akciója nyomán vált az átlagosnál keresettebbé.

A Dow Jones 0,8, a Nasdaq 1, az S&P 500 index pedig 1,1, százalékkal emelkedett a csütörtöki kereskedésben.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK