A napot még 307,5-ös eurószinten kezdte a forint, ám hamar gyengülésbe kezdett és egészen 311-ig meg sem állt. A visszaesésnek nem volt különösebb oka, inkább az volt a jellemző, hogy mindenki negatív a forinttal kapcsolatban.

A Bloomberg hírügynökségnek nyilatkozva a Goldman Sachs elemzői a Magyar Nemzeti Bank (MNB) által meghatározott 2,85 százalékos alapkamattal magyarázták a magyar deviza gyengeségét -számolt be az MTI. Megjegyezték, hogy a fejlődő gazdaságú országokban (például Törökország, India, Dél-Afrika) mostanában kamatemelés volt, a magyar jegybanknál azonban további kamatcsökkentést is kilátásba helyeztek. A Goldman Sachs elemzése szerint Magyarországnak a többi országtól eltérő kamatpolitikája "kiszolgáltatott" helyzetbe hozta a forintot a nemzetközi devizapiacon.

Javulást tehát a nap második fele sem hozott, így este hat óra körül 311,4 forintot kértek egy euróért. Ekkor egy dollár 228,2, egy font 374,7, egy svájci frank 254,5, míg a japán jen 2,2346 forintot ért.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!