Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A forint az euróval szemben a 308 körüli szintről gyorsan egyészen a 310,6-os szintig szaladt el, miután délután kettőkör az MNB monetáris tanácsa publikálta, hogy újabb 15 bázisponttal, 2,70 százalékra, újabb történelmi mélypontra vágta vissza az irányadó kamatot. A többségi piaci várakozás ugyanis ennél kisebb, 10 bázispontos volt.

Néhány percel később az árfolyam lefele mozdult és egy euróért jelenleg 309,8 forintot kell adni. Ezzel együtt lapunknak egy forintpiaci kereskedő úgy fogalmazott, hogy várakozása szerint a 2,7 százalékos kamatszint miatt további forintgyengülés következhet. Ez az alacsony kamat ugyanis sebezhetővé teszi a forintot. Szavai szerint a fő probléma a mai döntés üzenete, ugyanis úgy tűnik, hogy a magyar kamatpálya ellentétesen mozog a feltörekvő piacok általánosan jellemző szigorítástól.

A svájci frank árfolyama 252,10 forintról 253,80 forintra, a dolláré 224,55 forintról 226 forintra, a japán jené pedig 2,1902 forintról 2,2040 forintra emelkedett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!