Hirtelen beerősödött a forint - mi történt?

Hirtelen beerősödött a forint a délutáni devizakereskedésben a főbb nyugat-európai devizákkal szemben.
Napi.hu, 2015. április 14. kedd, 15:36
Fotó: Reuters

Kedd délután az euróval szemben 2013 utolsó negyedéve óta nem látott szintre, 295,67 forintig erősödött hirtelen a magyar fizetőeszköz. A dollárral és a svájci frankkal szemben is volt egy hitelen ugrás, a dollár egysége 1,2 százalékkal 277,31 forintig, míg az alpesi deviza 0,6 százalékkal 284,99 forintig erősödött.

Csajbók Róbert, az ING Bank devizapiaci üzletkötője szerint főleg a dollárkeresztek mozdultak meg, ugyanis délután jelent meg az IMF friss világgazdasági prognózisa, amelyben az USA növekedését 2015-re és 2016-ra is 3,1 százalékra rontotta a korábbi 3,6, illetve 3,3 százalékról. Ezzel egyre kétségesebbé válik a Fed júniusi kamatemelése - tette hozzá. A prognózis megjelenését követően a dollár is gyengült az euróval szemben, 1,0689-ig szaladt a devizapár kurzusa.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

wallaby, 2015.04.14 17:16

Gyászol a liberálbolsevik patkány-söpredék.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html