Hétfő délelőtt jellemzően 253 forint körül, plusz-mínusz 20-30 filléres sávban ingadozott az euró kurzusa a bankközin. A tetőpontot a 253,55 jelentette, de fél 12-höz közeledve már 252,90 alatt járt az árfolyam, azaz visszatért a reggeli szintre - tájékoztatott az ING Bank üzletkötője, aki szerint a forgalom csak forint gyengülése idején élénkült meg. Kolba Miklós hozzátette: a fejlemények a negatív globális hangulattal magyarázhatók, amihez hozzájött még a BÉT mínuszos startja, illetve egy kisebb állampapír-eladási hullám is. Az amerikai deviza árfolyama is szűk sávban, 175 forint plusz-mínusz 10-20 fillér között ingadozik, az euró/dollár kurzus, illetve a hazai fizetőeszköz ázsiójától függően.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!