Az index 22 738 ponton zárt, ami 1,1 százalékkal magasabb, mint a keddi - szintén pozitív mérlegű - eredmény. A tegnapi trend megfelelt a nagyobb európai tőzsdéken tapasztalttal. A kereskedés elején még változékony befektetői hangulatot fél egy környékén végképp optimistává varázsolta a Mol váratlan talpra állása; az olajpapírok a délelőtt során megmerítkeztek ugyan a mínuszokban, ám végül 1,9 százalékos ugrással 23 100 forinton zártak. Az energiaipari társaság részvényei 4,9 milliárd forintos forgalom mellett 1,9 százalékkal emelkedtek szerdán, túlszárnyalva a kereskedés során stabilan előretörő OTP teljesítményét is; a bankpapír jegyzése 1,4 százalékkal haladta meg a keddi záróértékét, így szerdán 7087 forinton zárt, 7,8 milliárd forint forgalom mellett. A gyógyszeripari szektorral szemben hektikus volt a befektetői hangulat, a Richter árfolyama, bár a nap nagy részében keddi záróértéke körül mozgott, egy zárás előtti bevásárlási hullámnak köszönhetően végül 1,1 százalékkal efölé ugrott, így a részvény 34 690 forinton zárt. Ugyanakkor az Egist egészen késő délutánig alig méltatták figyelemre a befektetők, majd egy nagy csomag papírt dobtak a parkettre, ami 1,8 százalékos zuhanás után jóval 17 100 forint alá küldte az árfolyamot, amelyet aztán kis tételekkel tornásztak újra 17 280 forintra, így a gyógyszeripari részvény 1,2 százalékkal a keddi záróértéke alatt fejezte be a kereskedést. A blue chipek között az egyedüli fekete bárány a Magyar Telekom lett; a telekom-papír csak a délelőtt folyamán volt képes átlépni keddi záróárát, amúgy folytatta a napok óta tartó lejtmenetét, minek következtében 1,5 százalékkal múlta alul a keddi teljesítményét, és 777 forinton állapodott meg.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!