Hitelből indít fejlesztést a Mol

A szerződés 8,5 évre szól és 150 millió dolláros hitelt biztosít a Mol számára.
Deák Bálint, 2012. július 2. hétfő, 17:18
Fotó: Napi.hu

Hitel-megállapodást írt alá a Mol 2012. július 2-án az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bankkal (EBRD). A szerződés 8,5 évre szól és 150 millió dolláros hitelt biztosít a Mol számára. A kölcsönből a Mol a Slovnaft-csoport három kisebb méretű LDPE üzemét egy évi 220 kilótonnás kapacitású üzemre cseréli, valamint olefin üzemét újítja fel - áll a bejelentésben. A beruházás célja, hogy a csoport a finomítás és petrolkémiai integráció szinergiáit továbbra is fenntartsa és növelje a nafta átvételét a finomítókból. Emellett a beruházás javítja az energiahatékonyságot és a termékminőséget, illetve hatására a károsanyag-kibocsátás mértéke tovább csökken - közölte a Mol.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK