Hitelekre vadászik a Mol

Piaci forrásokból származó információk szerint a Mol több bankkal is tárgyalásokat folytat, hogy felmérje, a jelenlegi piacon milyen lehetőségei lennének hitelek felvételére.
NAPI, 2009. augusztus 26. szerda, 08:22

A Napi Gazdaság cikke

A korai szakaszban lévő tárgyalásokról egyelőre csupán annyit tudni, hogy a hitelhez jutás többféle formában, például kötvénykibocsátásként is felmerülhet. A Mol egyelőre nem nyilatkozott a hír kapcsán, megfigyelők szerint ugyanakkor egy ilyen lépés legalább olyan logikus lenne a részéről, mint a magyar állam idei első devizakötvény-kibocsátása. A Mol már korábban, a válság kirobbanásakor közölte, hogy jelentős költségcsökkentési programjának és beruházásai visszafogásának, illetve korábban leszerződött hiteleinek köszönhetően 2010 októberéig nem szorul további külső finanszírozásra. Ugyanakkor már az akkori nyilatkozatokból is nyilvánvaló lehetett, hogy a hitelezési piac normalizálódásával vissza kíván térni a hitelpiacra, és erre a mostani akár jó alkalom is lehet.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK