A nemzetközi hitelminősítő kedd este Londonban bejelentette, hogy a K&H Bank hosszú távú forintbetét-besorolását az eddigi "Baa2"-ről egy fokozattal "Baa1"-re emelte, és az osztályzat kilátását az eddigi stabilról további felminősítés lehetőségére utaló pozitívra módosította.

A cég egyidejűleg megerősítette a K&H Bank "Baa3/Prime-3" hosszú és rövid távú devizabetét-osztályzatait, valamint a "Prime-2" rövid távú forintbetét-osztályzatot.

A Moody's ugyanilyen döntéseket hozott az Erste Bank Hungary (EBH) hasonló szintű besorolásairól.

A hitelminősítő mindkét bank esetében mindenekelőtt azzal indokolta az osztályzatjavításokat, hogy a problémás kinnlevőségek csökkenése révén folytatódik a két pénzintézet pénzügyi mérleghelyzetének erősödése.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!