Hitelpiaci félelmek miatt esett Amerika

Az európai borús hangulat mellett az Alan Greenspan frissen kiadott könyvében felvázolt pesszimista gazdasági jövőképnek is betudhatóan eséssel indítottak a főbb tengerentúli részvényindexek, és később sem tudtak érdemben emelkedni.
NAPI Online, 2007. szeptember 18. kedd, 08:10

A Dow Jones 0,3, a Nasdaq 0,8 százalékos mínuszban zárt. Az öreg kontinenshez hasonlóan a tengerentúlon is a pénzügyi szektor állt az esés élére, a Citigroup és a Lehman Brothers több mint egy százalékkal gyengült. Első fokon elbukta a Microsoft azt a pert, amelyet az Európai Bizottság ellen indított, miután az a versenyszabályok megsértésére hivatkozva alaposan megbüntette (a büntetés mértéke 497 millió euró volt). A szoftveróriás részvényei emiatt most egy százalékkal süllyedtek.

Közben folytatódtak a találgatások a Fed mai kamatdöntését illetően, a piaci szereplők a vágás tényében egyetértenek, annak mértékéről azonban megoszlanak a vélemények.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK