A szerződéskötéssel egyidejűleg a 2014. október 30-án megkötött, 1,55 milliárd dollár összegű rulírozó hitelszerződés alapján fennálló hitelkeretből 930 millió dollárt törölnek, míg a hitelkeret fennmaradó része továbbra is lehívható marad - írja az MTI.

A tranzakciót az Erste Group Bank AG és a KBC Bank NV koordinálta, az ügynöki szerepet az ING Bank NV, London Branch látja el.

A Mol versenyképes feltételekkel kötötte meg a szerződést, melynek kiinduló kamatfelára 75 bázispont. A szerződés formája klubhitel, finanszírozóként a Mol-csoport partnerbankjai szerepelnek. A hitelszerződés 5 éves futamidejű, amely 1+1 évvel meghosszabbítható és egyaránt lehívható euróban és dollárban is.

Az új hitelkeret tovább javítja a Mol-csoport pénzügyi profilját, mivel hozzájárul a hitelek lejárati profiljának optimalizálásához - közölte a társaság.

A fotó forrása: Mol Nyrt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!