A megállapodással a Synergon Integrator Kft.-nek összesen 1,54 milliárd forintos finanszírozási keret felhasználására lesz lehetősége. A megnyíló keretből 400 millió folyószámlahitel, 800 millió forint projekthitel, 340 millió pedig egyéb keret. A közlemény szerint a Synergon csoportnak a hitelszerződés aláírásával összesen 2,84 milliárd forint többcélú hitelkeret áll rendelkezésére, amelyből a bankok által biztosított folyószámla- és projekt-hitelkeret 1,55 milliárd forint.

A Synergon 2011-ben olyan célokat tűzött ki maga elé, amelyek szerves része a cégcsoport piaci pozícióinak erősítése, a befektetési holding alapokon nyugvó működés megvalósítása. A Sberbank Europe AG leányvállalatával kötött stratégiai együttműködés, valamint a bank által biztosított finanszírozás jelentősen hozzájárul ahhoz, hogy a cégcsoport projektjeinek megvalósítása, és a tervezett akvizíciók területén is nagy biztonságot jelentő finanszírozási háttér álljon rendelkezésre - közölte a Synergon.

A megállapodásnak köszönhetően lehetőség nyílik arra, hogy a Synergon növekedése stabil és folyamatos legyen nemcsak a hazai, hanem akár a regionális infokommunikációs piacon is. A társaság a korábbi finanszírozó bankjaival, a Raiffeisen Bankkal és az MKB Bankkal az évenkénti szokásos módon újította meg pénzügyi kereteit - idézi a közlemény Sipos Leventét, a Synergon Informatika Nyrt. gazdasági vezérigazgató-helyettesét.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!