Erősödött a forint a főbb devizákkal szemben kedden reggel a bankközi piacon hétfő estéhez képest - írja az MTI. 

Az eurót árfolyama 397,05 forintra változott, szemben a hétfő esti 397,78 forinttal. Ezzel párhuzamosan a dollár jegyzése közel 90 fillérrel 377 forintra csökkent. A friss adatok szerint a forint folytatta az erősödést, hétfő reggel az euró árfolyama még a 400 forint közelében járt, egész pontosan 399,70 forinttal nyitotta a hetet az árfolyam, a dollár jegyzése ekkor még a 380 forintos szint közelében tartózkodott. 

A forint euróval szemben a múlt héten soha nem látott szintre süllyedt. Az euróért több mint 400 forintot kellett adni

Az elemzések szerint a forint hosszú távú trendje továbbra is gyengülő ez euróval szemben, így hosszú távon elképzelhető, hogy a 400 forintnál drágább szinten marad az euró. Egy esetleges újabb forintgyengülés eredményeként az euró eléri vagy átlépi a 411,6 forintos szintet, akkor a következő megálló már a 430 forint lehet. Egy másik lehetséges forgatókönyv szerint, ha a ha sikerül június végén 390 forint körüli szinten maradnia az eurónak, akkor kikerülhet az eddigi gyengülő “csatornából” a magyar deviza.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!